Muža zastavili pre nefunkčné svetlo: Jazdil nadrogovaný a bez vodičáku

11.07.2024 Zlaté Moravce

Zlaté Moravce 11. júla (TASR) - Metamfetamín, marihuanu a metyléndi odhalilo toxikologické vyšetrenie v krvi vodiča, ktorého zastavila policajná hliadka v Zlatých Moravciach. Ako informovala polícia na sociálnej sieti, muža kontrolovali, pretože jazdil po meste na osobnom aute, ktoré malo nefunkčné zadné pravé svetlo.

Policajti auto zastavili a vodiča vyzvali, aby predložil doklady. "Ukázal iba doklady od vozidla a policajtom dodal, že nie je držiteľom vodičského preukazu. Policajti muža podrobili dychovej skúške na alkohol s negatívnym výsledkom. Počas kontroly javil známky nervozity a mal rozšírené zreničky. Spýtali sa ho, či pred jazdou alebo počas nej požil omamné alebo psychotropné látky. Odpovedal, že užil pervitín," informovala polícia.

Následné toxikologické vyšetrenie potvrdilo prítomnosť drog v tele 27-ročného vodiča. "Svojím konaním sa dopustil priestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Policajti spísali správu o výsledku objasňovania priestupku a ďalšiu jazdu zakázali," doplnila polícia.
 

Vyberte región

mark